Meditatie op het strand

clubs, vacations, sea-6359956.jpg

Het strand heeft altijd iets magisch voor ons. Het geluid van de golven die komen en gaan. Een strandwandeling zorgt ervoor dat je gemakkelijk energie of prikkels kunt loslaten. Het is het medicijn tegen hyperstimulatie. Deze diepe ontspanning meditatie aan zee geeft je dat gevoel. Geniet van jouw moment aan zee en kom volledig tot rust. Kun je ook genieten van het strand en daar opladen? Hier zijn enkele tips voor het mediteren op het strand.

Mediteren (dhyana) is ontspannen zijn, in het hier en nu. Volg je adem, tel in en uit, of zeg in stilte een mantra. In meditatie observeer je je gedachten zonder erover te oordelen: zo probeer je tot je ware kern te komen. Er zijn veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om te beginnen: om bijvoorbeeld te ontspannen, tot bezinning te komen of om te gaan met (negatieve) emoties. Zit comfortabel, ontspannen en rechtop. Niet te strak en niet te los. Ogen gesloten of lichtjes open. Adem een ​​paar keer langzaam in en uit. Hierdoor kun je dieper ontspannen. Je aandacht blijft helder en alert. Richt je aandacht op het natuurlijke ritme van je ademhaling. Als je afgeleid wordt, zet de afleiding dan opzij en breng je geest terug naar de adem in het hier en nu. Mediteer elke ochtend als je wakker wordt en dan regelmatig gedurende de dag gedurende een minuut. Zo leer je jezelf beter kennen en managen. Je eigen geest is de belangrijkste bron van geluk! 

Helpt mediteren op het strand ook tegen ADHD?

Wat gebeurt er in mijn lichaam? Dat is de vraag die jongeren met gedragsproblemen en ADHD zichzelf leren stellen tijdens meditatie. “Ze voelen bijvoorbeeld woede oplaaien voordat ze het leerboek naar de klas brengen of in een opwelling tegen een bushalte aanschoppen. “Het is heel moeilijk om dit soort bliksem impulsen na verloop van tijd waar te nemen”, zegt promovenda Renée Meppelink. “Toch kun je met training een bezinningsmoment opbouwen:“ Wil ik dat boek weggooien? Of is het helemaal niet handig? “Mindfulnesstraining voor 11-18-jarigen met gedragsproblemen leidt tot minder overvallen, overvallen, huiszoekingen en andere gedragsproblemen. Jongeren met ADHD gedragen zich ook minder impulsief na een meditatietraining. Daarnaast is deze groep gebaat bij meer controle over de aandacht. Ze leren ze terug te brengen naar de ademhaling, het huiswerk of de uitleg van de leraar. Renée doet momenteel onderzoek naar wat het meest effectief is voor kinderen met ADHD: mindfulnesstraining of Ritalin, dat veel wordt voorgeschreven.

Sieraden

Horloge

Tas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *