Een gids voor het plannen van het ultieme strandfeest

Beach party organiseren

Het is bijna weer lente en de zomer komt er daarna ook weer snel aan. Dus is het de hoogste tijd voor een outdoor feestje! Er is niets beters in de lente- en zomermaanden dan een stel collega’s, vrienden en familie bij elkaar te krijgen om van een ultiem strandfeest te genieten!

Met veel plezier, zon, eten en fijne mensen om je heen: hoe kun je dan geen fantastische beach party beleven? Het is echter niet zo simpel als enkel in je slippers te stappen, je tenen daarna in het zand te steken en een lekker koud drankje open te trekken. Er komt immers echt wel wat planning bij kijken!

Vind de juiste locatie

Het kiezen van de perfecte locatie voor jouw party evenement vereist enig onderzoek. Je wilt dus zonder meer tijdig van tevoren met dit proces beginnen. En als je alcohol op je strandfeest schenkt, zorg er dan natuurlijk ook voor dat je ook genoeg non-alcoholische opties serveert. Lange uren in de zon kunnen al vlot uitdroging veroorzaken en alcohol maakt dit alleen nog maar erger.

Kies een thema

Als het om een beach party gaat, dan is een tropisch strand thema een perfecte keuze. Als je in dit geval een echte strandlocatie aan zee of bij een meertje hebt bemachtigd, dan geeft jou dat dan al een grote voorsprong.

Maak indruk op de gasten met vrolijk getinte kleding, een decor van palmbomen en de geluiden van steeldrums naar de ‘tropen’. Je zou daarnaast met speciale magneetstickers op de auto een beachclub vibe kunnen creëren. Waardoor je niet alleen een groepsgevoel schept, maar je iedereen al voordat men naar het feest toe gaat in de stemming brengt!

Verstuur uitnodigingen

Stuur een uitnodiging per flessenpost. Of schrijf je uitnodiging bijvoorbeeld op een leeggelopen strandbal. Vraag de gasten dan om deze bal op te blazen en naar het feest mee te brengen. Dit eventueel tezamen met hun strandstoel, strandlaken en uiteraard zonnebril.

Bereid al het eten en drinken voor

Je wilt om veiligheidsredenen geen glazen items naar je strandfeest meebrengen. De oplossing? Gebruik kunststof borden, kommen, kopjes, bestek en papieren rietjes. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende grote koelers en ijs hebt om al je eten en drinken naar het feest te vervoeren. Plus bewaar dit ter plaatse op een veilige temperatuur totdat het allemaal geconsumeerd wordt.

Zorg ook voor schaduw

Niet alle gasten willen zo’n dag in de (volle) zon doorbrengen. Dus als je niet voldoende schaduw hebt, dan bestaat de kans dat zij eerder vertrekken. Voorkom dit door kleurrijke strandparasols op te zetten.

Zet ook het eten, indien mogelijk, in de schaduw onder een parasol. Om het zo optimaal uit de hitte van de zon te houden.

Plan al het plezier, de games en andere activiteiten

Wat is het verschil tussen een fantastisch en een zo-zo feestje? Dat is het juiste vermaak. Zet de muziek dus stiekem ietsje harder en start een limbo wedstrijd. Of plan andere leuke party games in.

Neem zeker het juiste materiaal mee voor onder meer een potje beachvolleybal. Of organiseer een wedstrijd van zandsculpturen bouwen. Vergeet ook niet om de juiste muziek voor de beach party mee te brengen. En speel vervolgens je favoriete zomerse liedjes tijdens dit strandfeest.

Naar een strandfeest gaan heeft iets leuks en ontspannends. Want je voeten in het zand laten zinken, terwijl je fijn van de warme zonnestralen geniet. Al luisterend naar de golven van de zee met jouw favoriete mensen om je heen. Dat klinkt echt perfect!

Als jij naar inspiratie voor de planning hiervan op zoek bent. Dan zal de bovenstaande mini-gids jou zeker met ideeën helpen bij het plannen van dit evenement. Het wordt zo een succesvol strandfeest waarover erna nog absoluut lang nagepraat wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *